Wie is Aafke Jochems?

Al in de derde klas van de lagere school, wat nu groep 5 is, vertelde ik de juf dat ik schrijver wilde worden, of dokter. Nadat ik uitgeloot werd voor de studie medicijnen, besloot ik Spaans te studeren in Amsterdam en Madrid. Als hobby leerde ik er in de avond ook nog wat Russisch bij. In mijn eerste serieuze baan schreef ik brochureteksten voor een reisorganisatie, maar het echte schrijfwerk begon pas in 1995 toen ik ANP-correspondent werd in Lissabon en reisjournalist Iberisch schiereiland voor verschillende bladen. Ondertussen pikte ik de Portugese taal op. Terug in Nederland  vond ik een baan als redacteur bij een vakblad, gevolgd door bladenmaker & eindredacteur bij een uitgeverij. En tussendoor zag ik kans regelmatig een lang weekend of weekje op pad te gaan voor een reisreportage ergens in de wereld. Op dit moment maak ik parttime het blad Horeca Info en dat combineer ik met freelancen als tekstschrijver, reisjournalist en schrijfcoach. De ideale combinatie voor mij, want ik hou van schrijven én van afwisseling. Wil je m’n precieze cv weten? Kijk dan op Linkedin.