Wie is Aafke Jochems?

Al in de derde klas van de lagere school, wat nu groep 5 is, vertelde ik de juf dat ik schrijver wilde worden, of dokter. Nadat ik uitgeloot werd voor de studie medicijnen, besloot ik Spaans te studeren in Amsterdam en Madrid. Als hobby leerde ik er in de avond ook nog wat Russisch bij. In mijn eerste serieuze baan schreef ik brochureteksten voor een reisorganisatie, maar het echte schrijfwerk begon pas in 1995 toen ik ANP-correspondent werd in Lissabon en reisjournalist Iberisch schiereiland voor verschillende bladen. Ondertussen pikte ik de Portugese taal op. Terug in Nederland werd ik redacteur bij een vakblad, vervolgens bladenmaker & eindredacteur. Eerst bij een uitgeverij en daarna bij een vereniging. Voor deze vereniging maakte ik vele jaren het blad Horeca Info, inclusief het schrijven van de meeste teksten. Tussendoor zag ik kans regelmatig een lang weekend of weekje op pad te gaan voor een reisreportage ergens in de wereld. Op dit moment ben ik freelance tekstschrijver, reisjournalist en schrijfcoach. Voor mijn precieze cv, kijk op Linkedin.