Portfolio

Tot zomer 2020 was ik jarenlang eindredacteur en bladenmaker van dit blad Horeca Info. Ik bedacht de inhoud, interviewde uiteenlopende (vak)mensen, schreef artikelen, deed de eindredactie en begeleidde de vormgeving. De lezers zijn enorm gevarieerd, van een 15-jarige leerling tot en met een 90-jarige gepensioneerde ober, van een afwasser tot en met een Michelinsterkok. Uit recent lezersonderzoek bleek dat de lezers het blad nog steeds erg waarderen en dat het boven de benchmark scoort.


Ik kroop voor Plus Magazine (oplage ruim 200.00) in de huid van Jolanda Benschop en schreef haar aangrijpende verhaal dat per se verteld moest worden. Haar man, de liefde van haar leven, werd van gerespecteerde bankman een zwerver op de bank. Depressie of burn-out was de diagnose. Jolanda wist dat dat niet klopte, want Paul was de ene keer ontremd en had ongepast gedrag, de andere keer apathisch. Jaren later kreeg ze gelijk. Paul had FTD, een vorm van dementie die je meestal al op relatief jonge leeftijd krijgt.


Voor de maandelijkse interne nieuwsbrief van Jacobs Douwe Egberts (JDE) interview ik medewerkers, zoals dit voorjaar over de coronacrisis. Wat betekende dat voor hun werk in de theefabriek of op de thuiswerkplek? Deze nieuwsbrief houdt iedereen op de hoogte van alles wat speelt binnen het bedrijf, heel belangrijk nu de meesten thuis werken.


Sinds 2017 reis ik met camera en pen & papier door Spanje voor glossy ESPANJE! op zoek naar producten die typisch zijn voor een streek. De trotse telers nemen me tijdens de oogst op sleeptouw waardoor ik alles leer over die mooie producten zoals saffraan, knoflook, groene pepertjes, rijst, amandelen en kikkererwten. Nooit gedacht dat ik pagina’s zou kunnen schrijven over knoflook, maar het lukte me zonder meer. Bekijk hier het artikel.Twee keer per jaar komt het blad Hapklaar! uit, speciaal voor al die medewerkers in de cateringsector. Dan heb je het over de gastheren, gastvrouwen en koks die in bedrijfsrestaurants voor lekker eten & drinken zorgen, de mensen die op scholen de catering verzorgen en de harde werkers van de inflightcatering die broodjes en maaltijden klaarmaken voor in de vliegtuigen.

Sinds 2019 coördineer en maak ik het hele blad. Dat houdt ook in dat ik heel wat locaties bezoek en de medewerkers interview. Altijd een gastvrije ontvangst en leuk om ze te spreken over hun werk waar ze zoveel liefde in stoppen.


Cover Promedico

Hoe ziet de huisartspraktijk er in 2020 uit? Waar lopen startende huisartsen tegenaan? Hoe gaat e-health de zorg veranderen? Voor ICT-bedrijf Promedico, van en voor huisartsen, schreef ik al vier keer per jaar de nieuwsbrief en incidenteel tekstjes voor de website, toen daar enkele jaren geleden eenmalig hun magazine bij kwam.

Voor dit magazine interviewde ik huisartsen en deskundigen in de zorg en vroeg naar hun visie voor 2020, dit jaar dus. De geïnterviewden voorspelden dat e-health in 2020 een grote vlucht zou nemen en dat blijkt tegen te vallen. Al is door de coronacrisis het wel in een hogere versnelling gekomen.


Toen ik op reportage was door Maleisië, bleek een glimlach enorm ontwapenend te werken. Samen met fotograaf Ernie Enkelaar reisde ik door het land voor  het blad Flying Dutchman van KLM, oplage 175.000. Om het ijs te breken en een gesprek aan te knopen, ging ik (rechts) bereidwillig op de foto voor een selfie. Want ze zijn in dit land echt verzot op selfies. Klik hier om het verhaal te lezen.


horecalevenTot 2015 verscheen iedere maand een nieuw verhaal van een horecaprofessional op horecaleven.nl. Elk verhaal liet zien hoe een horecamedewerker omging met zaken die vaak specifiek zijn voor de sector, zoals de wisselende werktijden, de balans tussen werk & privé en het fysiek aankunnen van de baan. De oplossingen die in de verhalen naar boven kwamen, inspireerden andere mensen uit het vak.

Meer reisreportages vind je hier.