Schrijfcursus Korte Verhalen

Altijd al een kort verhaal willen schrijven, maar je weet niet hoe je moet beginnen? Of je bent al begonnen, maar je loopt vast? Doe dan mee aan mijn Schrijfcursus Korte Verhalen in Amsterdam. Als de coronamaatregelen in juni 2021 verder versoepelen leer je in drie zondag­middagen hoe je een kort verhaal schrijft. Dat betekent veel korte verhalen lezen en vooral ook veel schrijven in een kleine groep. Spelfouten en dyslexie geen probleem. Ervaring niet nodig, wel plezier in schrijven. Aan het eind van de cursus dan een primeur: je eigen korte verhaal! 

“Je schrijfworkshop is leuk en inspirerend. Ik had best wat eye-openers en het ‘doen’ blijkt toch het belangrijkste.”

<Lees verder onder de foto>

Aafke met boeken voor schrijfcursus
De oefeningen van schrijfcoach Aafke Jochems helpen je op weg naar je verhaal.

De workshop is bestemd voor iedereen die graag (fictie) schrijft en vindt plaats in De Eester in Amsterdam. Schrijfcoach Aafke Jochems leert je tijdens de schrijfworkshop meer over sterke openingszinnen, spanningsboog, drijfveren, personages, dialogen, show don’t tell, vertelperspectieven, etc. Je gaat ook meteen aan de slag met afwisselende schrijfoefeningen. Sanne Fase van de Java Bookshop vertelt over haar liefde voor het korte verhaal en tipt uiteenlopende verhalenbundels die je zullen inspireren bij het schrijven.

“De workshop was bijzonder inspirerend en de aanzet die ik nodig had. Mijn tweede verhaal staat al in de steigers.”

Dit gaan we doen:

Zondag 1
Je begint met korte en afwisselende schrijfoefeningen. Zo leer je al schrijvende meer over sterke openingszinnen, spanningsboog, drijfveren, personages, dialogen, show don’t tell, vertelperspectieven, etc. Sanne van de Java Bookshop stipt verschillende bundels met korte verhalen aan die een inspiratiebron kunnen zijn voor je korte verhaal. Je gaat naar huis met oefeningen voor thuis en de opdracht om je korte verhaal in de steigers te zetten. Hou er dus rekening mee dat je thuis veel gaat schrijven. En korte verhalen gaat lezen die je zullen inspireren!

Zondag 2
Je bespreekt je aanzet tot je korte verhaal, of je ideeën erover. En je geeft feedback op de verhalen van de andere deelnemers. Verder ga je weer verschillende schrijfoefeningen doen. De week erna blijf je lezen en ga je je verhaal afronden.

Zondag 3
Je leest elkaars korte verhalen en geeft feedback. En je gaat door met schrijfoefeningen. Als je wil, publiceer ik na afloop van de workshop je verhaal op mijn site. Zoals deze verhalen van de zomerschrijfworkshop.

Belangrijke info:

  • Kosten: € 125,- voor de drie zondagen.
  • Data: zondag 13 & 20 juni en 4 juli 2021 van 14.00-16.30 uur.
  • Locatie: Buurtcoöperatie De Eester, C. van Eesterenlaan 266, Amsterdam. Gratis parkeren op zondag.
  • Deelnemers: minimaal 4 en maximaal 6 (zodat er genoeg afstand tussen elkaar is).

Aanmelden? Mail naar aafke.jochems@planet.nl of vul het contactformulier in van deze site.

Aafke Jochems is tekstschrijver, eindredacteur en reisjournalist, en geeft al jaren met plezier schrijfworkshops, onder andere in de Java Bookshop en De Eester. 

Schrijven in De Eester op meer dan 1,5 meter van elkaar.