Nieuw: schrijfcursus columns

Word jij de nieuwe Sylvia Witteman of treed je in de voetsporen van Simon Carmiggelt? Wil je de kunst leren van het kort en krachtig schrijven? Scherp dan je pen en leer een vlammende, opiniërende column of een korte observatie te schrijven. Voor columnisten in spe én voor schrijvers die beknopt(er) willen schrijven. Deze nieuwe schrijfcursus columns ‘dwingt’ je zonder zijpaden in weinig woorden tot de kern te komen. Lees verder onder de foto.

Werk aan je vlammende column of vlijmscherpe observatie.

Dit gaan we doen:

Zondag 13 juni
We beginnen met een schrijfoefening om de schrijfspieren los te maken. Dan bespreken we de columns die elke deelnemer van tevoren heeft aangeleverd. Waarom spreekt de column je aan, of waarom niet? Wat onderscheidt een column van een zkv (=zeer kort verhaal)? Wat maakt een column een column? En wat houdt je bezig waarover je een mening hebt? We gaan verder met korte en afwisselende schrijfoefeningen. Je gaat naar huis met oefeningen om thuis je pen te scherpen.

Zondag 20 juni
We bespreken je eerste (aanzet tot je) column en/of observatie. Verder gaan we weer verschillende schrijfoefeningen doen. De 2 weken erna ga je werken aan je vlammende column of vlijmscherpe observatie.

Zondag 4 juli
We lezen elkaars columns en geven feedback. En we gaan door met schrijfoefeningen. Als je wil, publiceer ik na afloop van de cursus je column op mijn site.

Belangrijke info:

  • Kosten: € 125,- voor de drie zondagen. Heb je eerder een schrijfcursus bij mij gevolgd, dan € 10,- korting, dus € 115,-.
  • Data: zondagochtenden 13 & 20 juni en 4 juli 2021 van 10.30 – 12.30 uur.
  • Locatie: Buurtcoöperatie De Eester, C. van Eesterenlaan 266, Amsterdam. Gratis parkeren op zondag.
  • Deelnemers: minimaal 4 en maximaal 5 (zodat er genoeg afstand tussen elkaar is).

Aanmelden? Mail naar aafkeschrijft@planet.nl of vul het contactformulier in van deze site.