Ode aan het Flevoparkbad nu te koop!

Flevoparkbad Cover

Hoe komt het dat astronaut André Kuipers dacht dat er krokodillen in het Flevoparkbad zwommen? Waarom is volgens cardioloog Aernout Somsen koud zwemwater zo goed voor je? Wat is de reden dat Melvia Gunning zich altijd thuisvoelt in het Flevoparkbad, al veertig jaar lang? Waarom is elke dag een feestje voor badmeester Atje Smit?

André Kuipers kopie
Deze en andere liefhebbers van het Flevoparkbad verklaren in het net uitgekomen boekje Ode aan het Flevoparkbad hun liefde aan het beste buitenbad van Amsterdam. Fotograaf Jolande Schotten fotografeerde hen in of bij het zwembad en legde de sfeer vast door middel van beelden die herkenbaar zijn en tegelijkertijd het alledaagse overstijgen. Journalist Aafke Jochems luisterde naar de verhalen over de speciale band die liefhebbers met het buitenbad hebben. Ze vertelden waarom ze het een warm hart toedragen of hoe belangrijk het voor hen is. Uit het boekje komt sterk naar voren dat dit openluchtbad heel veel betekent en zoveel meer is dan een voorziening die geld kost. Toch is de toekomst van het Flevoparkbad nog altijd ongewis.

antonioHet 56 pagina’s tellende boekje Ode aan het Flevoparkbad is te koop voor € 15 in Amsterdam-Oost: bij de Java Bookshop (Javastraat 145), Boekhandel van Pampus (KNSM-laan 303) en Linnaeus Boekhandel (Middenweg 29). En tijdens het buitenbadseizoen bij de horeca van het Flevoparkbad.

 

nathasjaJe kunt het ook bestellen via het contactformulier op deze site. Vermeld naam, mailadres en je postadres. Het kost dan € 15 (inclusief verzendkosten).