kersenoogst in Valle del Jerte

Cherrypicking met een knipoog

Artikel over kersenpluk
De openingsspread in het winternummer van glossy ESPANJE!

Cherrypicking is eigenlijk negatief bedoeld: van twee (of zelfs meer) walletjes eten. Maar in deze kop boven mijn artikel over de kersenoogst in Spanje is het als knipoog bedoeld en dat vind ik een leuke vondst van de eindredacteur van de glossy ESPANJE!. Het is precies waarover dit verhaal gaat, kersen plukken op de bergflanken in de Valle del Jerte (vallei van de rivier de Jerte).

Ik herinner me nog goed de kersenoogst in Spanje afgelopen zomer, bijna 40 graden en daar liepen Juan Pedro, deze jonge kersenboer, en ik door de boomgaard van zijn familie. Ik snoepte van de ene boom naar de ander. Elke kersensoort proefde weer anders. Juan Pedro liet me zien wat er allemaal bij de pluk komt kijken en hoe zijn familie deze rijpe kersen zo snel mogelijk op de markt brengt. Plus wat zo speciaal aan de Picota-kersen is (spoiler: bij de pluk verliezen ze hun steeltje).